TurkCoder.TK
Bilyalı Vidalı Mil Hareket Sistemi | vidali mil,hiwin vidali mil
+90 212 549 70 25

Sosyal Medyada Biz}

Bilyalı Vidalı Mil Hareket Sistemi

Vidalı mil, bilya yataklı bir somunun vida dişleri açılmış bir mil üzerindeki sistem sayesinde dönme hareketini doğrusal harekete çeviren makine elemanıdır (Şekil 2.1). Bu hareket esnasında sürtünmenin azaltılabilmesi amacıyla somun ile mil arasında yer alan boşlukta yataklanan bilyalar mevcuttur. Bir iletim hareketi elemanı olan vidalı miller, doğrusal hareketi bu sayede daha az sürtünme ile iletirler. Hassas bir vida olarak yapılan dişli mil ise helezonik yapıdaki kanalları sayesinde bilya yataklarının rahat hareketine olanak tanır. Düşük sürtünme özelliği sayesinde yüksek mekanik verim elde edilir.

vidalı mil hareket

Uzun ömür, yüksek eksenel rijitlik, çalışma rahatlığı, yüksek hassasiyet gibi üstün nitelikler taşıyan bu sistemler; Yüksek hassasiyetli takım tezgahlarında (CNC,vb.),

Nükleer reaktörlerde, Uzay ve havacılık endüstrisinde,

Transfer hatları ve otomasyon sistemlerinde,

Tıbbi cihaz ve ölçü aletlerinde,

Modern yazı ve baskı makinelerinde vb. gibi ileri teknoloji sistemlerinde büyük bir güvenirlilikle kullanılmaktadır. Sistem, en basit şekliyle somun, vida ve yuvarlanma elemanı olmak üzere üç temel unsurdan oluşur .

Vida ile somun arasına uygun bir toleransla yerleştirilmiş olan çelik bilyalar, sistemin aynı bir rulmanlı yatak gibi çok düşük sürtünme katsayısı ile çalışmasını sağlar. Sistemin tersinir olması ve az boşlukla çalışması da önemli bir özelliğidir.

05 Temmuz 2016
6.219 kez görüntülendi